pacēlāja kursi

10 visbiežāk pieļautās kļūdas, ko cilvēki pieļauj, lietojot pacēlāju

Izmantojot pacēlāju darbā, var pieļaut neskaitāmas kļūdas. Diemžēl cilvēciskas kļūmes bieži izraisa bīstamas situācijas un pat nelaimes gadījumus. Šeit esam apkopojuši 10 visbiežāk pieļautās kļūdas un paskaidrojuši, kā no tām izvairīties.

 

1. Aizmirst nostiprināt pacēlāja kājas stingri uz zemes

Pacēlāja kājām vienmēr jābūt stingri piestiprinātām pie zemes, un svaram jābūt vienmērīgi sadalītam uz katru kāju.

 

2. Aizmirst nolīmeņot kājas

Lai pacēlāju varētu droši lietot, tam jābūt vienā līmenī. Pārliecinieties, ka pacēlājs ir novietots pareizi, nepārsniedziet platformas svara ierobežojumu un centieties pēc iespējas vienmērīgāk sadalīt svaru uz platformas.

 

3. Aizmirst pārliecināties par pamata izturību

Pamatam jāspēj izturēt pacēlāja un visu balstu svaru. Ja pamats ir vājš, pacēlājs vai tā balsti var iegrimt, kas var izraisīt nelīdzsvarotību vai, sliktākajā gadījumā, apgāšanos.

 

4. Nav palīga

Daudzus nelaimes gadījumus izraisa darbs vienatnē. Ja persona, kas strādā uz platformas, gūst traumu, ir svarīgi pēc iespējas ātrāk saņemtu palīdzību. Tādēļ uz zemes jāatrodas palīgam, kas nepieciešamības gadījumā nolaistu platformu.

Mosā 2014. gadā notika nelaimes gadījums ar pacēlāju, kad iereibis vīrietis uzkāpa uz pacēlāja, kamēr pacēlāja operators strādāja pacēlāja grozā. Viss būtu bijis labi, ja uz zemes būtu bijis kāds, kas varētu šo situāciju novērst!

 

5. Jūs nezināt, ko darāt

Darba aizsardzības likums nosaka, ka darba ņēmējiem ir jābūt pienācīgi apmācītiem un jāiemācās lietot darba aprīkojumu. Daudzu veidu pacēlāji ir lielas un sarežģītas iekārtas, kuru operatoram ir jāzina, ko viņš dara.

Apmeklējiet pacēlāja apmācības kursu jau šodien: www.instantkurs.no

 

6. Jūs izmantojat nepiemērotus stiprinājumus

Strādājot augstumā, jums ir jāizmanto pretkritiena aizsardzības līdzekļi, taču jums nevajadzētu piestiprināties pie pacēlāja jebkurā vietā. Pirms pacēlāja lietošanas pārbaudiet, kur atrodas stiprinājuma punkts (informācija par to būs sniegta lietošanas rokasgrāmatā un bieži vien ir atzīmēta uz paša pacēlāja).

Uzklausiet aizsardzības pret sadursmēm līmeni šodien: www.instantkurs.no

 

7. Pārāk ātra braukšana

Ar lielāko daļu pašgājēju pacēlāju var braukt diezgan ātri, stāvot uz platformas. Tomēr pat neliels zemes nelīdzenums var izraisīt ievērojamu nestabilitāti, kad platforma tiek pacelta. Sliktākajā gadījumā var rasties “katapultas efekts”, un jūs varat tikt izmests no pacēlāja.

 

8. Cilvēki aizmirst izmantot veselo saprātu

Pacēlāji ir praktisks palīglīdzeklis, kas ir drošs normālai un saprātīgai lietošanai. Ievērojot pacēlāja lietošanas instrukcijas un izmantojot veselo saprātu, jūs varat aizbraukt tālu (un augstu!).

 

9. Pacēlāja pārveidošana

Daži radoši cilvēki modificē pacēlāju, mainot iestatījumus un uzlabojot to. To nekādā gadījumā nevajadzētu darīt! Pat nelielas izmaiņas var radīt nopietnas problēmas pacēlāja stabilitātei un drošībai.

 

10. Jūs domājat, ka pacēlāju varat izmantot visam.

… un kā tādu to nedrīkst izmantot! Vienmēr pārliecinieties, ka izmantojat darbam piemērotu aprīkojumu.

 

 

Mēs esam pieredzējuši daudzus dīvainus negadījumus, un šīs bija tikai 10 visbiežāk pieļautās kļūdas.

Tev varētu arī patikt

Mantall 28.5m elektriskais strēles pacēlājs

May 31, 2024

Mēs esam priecīgi iepazīstināt ar mūsu jaunāko Mantall elektrisko strēles pacēlāju klāstu. Mantall HT285JH pašpiedziņas teleskopiskā strēles pacēlāja maksimālais darba augstums ir 28,5 m, un maksimālais horizontālais attālums ir 21,6 m. Šis ir mūsu augstākais un modernākais ar akumulatoru darbināms strēles pacēlājs, un tas nosaka jaunu standartu videi draudzīgām darba platformām.  Lielais izliekums un 360 grādu rotācija nodrošina nepārspējamu elastību, ļaujot lietotājiem viegli piekļūt pat vissarežģītākajām darba zonām. Kā ar akumulatoru darbināms pacēlājs ir nozīmīgs solis ceļā uz ilgtspējīgu darbību, samazinot…

Lasīt vairāk

Piedāvājam izgāšanas konteinerus

May 24, 2024

Piedāvājam 1100 un 600 litru izgāžamos konteinerus. Šie konteineri ir paredzēti efektīvai atkritumu šķirošanai un ir ļoti praktiski lietojami.  Konteineri ir lieliski piemēroti dažādu materiālu, piemēram, papīra, plastmasas, stikla, metāla, grants, cementa, koka un citu atkritumu šķirošanai. Pateicoties iebūvētajām dakšu kabatām, šo konteineru ir viegli lietot un pārvietot ar iekrāvēju.  Tam ir ērta automātiskās iztukšošanas funkcija, kas tiek aktivizēta, nospiežot priekšpusē esošo atsperu plāksni. Pēc iztukšošanas konteiners salokās atpakaļ sākotnējā stāvoklī un nofiksējas drošai uzglabāšanai. Lai palielinātu lietošanas elastību, to var arī vadīt…

Lasīt vairāk

Instant kļūst par Mantall dīleri

August 21, 2023

Esam gandarīti dalīties ar ziņu, ka Instant Latvia ir kļuvusi par oficiālo Mantall pacēlāju dīleri Norvēģijā un Baltijas valstīs. Šī partnerība iezīmē jaunu pavērsiena punktu mūsu apņēmībā piedāvāt klientiem uzticamus un ērti lietojamus pacēlājus. Mantall ir pasaulē vadošais vārds inovāciju jomā, un tas ir pazīstams ar savu kvalitāti, uzticamību un lietošanas ērtumu. Plašais produktu klāsts ietver elektriskos un visurgājējus c, strēles pacēlājus, kāpurķēžu pacēlājus, masta pacēlājus un materiālu pacēlājus. Cieši sadarbojoties ar Mantall, mēs esam nodrošinājuši netraucētu nodošanu un esam…

Lasīt vairāk

“Ergomover Wireless” prezentācija

July 6, 2023

Iepazīstinām ar Ergomover Wireless. Tas ir jauns papildinājums mūsu ļoti populārajiem Ergomover Lift&Go elektriskajiem ģipškartona ratiņiem. “Ergomover Wireless” tiek darbināts ar bezvadu tālvadības pulti, tāpēc tam nav atsevišķas vadotnes, kas var ierobežot pārvadājamās kravas garumu. Šī iekārta ir īpaši piemērota, ja nepieciešams transportēt īpaši garas kravas vai ja strādājat šaurās telpās. Vadību un pacelšanu kontrolē ar bezvadu tālvadības pulti vai kabeli. Ratiņu celtspēja ir 1 500 kg. Jaudīgais 24 V ErgoMover nodrošina, ka visus materiālus var transportēt, neradot muguras vai…

Lasīt vairāk

Jūs interesē mūsu produkti vai pakalpojumi?

Mēs piedāvājam plašu produktu un pakalpojumu klāstu, kas atbilst vairumam vajadzību.

Mēs vēlamies būt pieejami saviem klientiem un palīdzēt ar savām zināšanām. Ja jums nepieciešama papildu informācija, ir izstrādāts projekts vai rodas kādi jautājumi, lūdzu, sazinieties ar mums.







    Sazinieties ar mums